Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، «عملیات خیبر؛ تفکری نو در جنگ» اثر حسین اردستانی به‌تازگی توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب دومین‌عنوان مجموعه‌ «کتب اسنادی» است که این‌ناشر منتشر می‌کند.

گفتگو و مصاحبه‌های این‌کتاب توسط حسین اردستانی انجام شده و نظارت محتوایی آن نیز به عهده سردار غلامعلی رشید بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب پیش‌رو همان‌طور که مشخص است درباره یکی از مهم‌ترین عملیات‌های دوران دفاع مقدس یعنی عملیات خیبر است که اولین‌عملیات آبی‌خاکی ایران در طول جنگ محسوب می‌شود. این‌عملیات اسفندماه سال ۶۲ انجام شد و فرماندهی چون محمدابراهیم همت فرمانده لشکر ۲۷ محمدرسول‌الله (ص) را از جبهه ایران گرفت. اما در پایان جزایر نفت‌خیز مجنون از خاک عراق در تصرف نیروهای ایرانی باقی ماند.

اردستانی در این‌کتاب با سردار رشید گفتگوهایی داشته که مجموع‌شان بدنه و متن این‌اثر را می‌سازند. «عملیات خیبر؛ تفکری نو در جنگ» ۵ فصل اصلی دارد که به‌ترتیب عبارت‌اند از: «جنبه‌های راهبردی عملیات خیبر»، «مسائل جنگ پیش از عملیات خیبر»، «عملیات خیبر»، «محدودیت‌ها و مشکلات عملیات خیبر» و «نتایج و دستاوردهای عملیات خیبر».

کتاب پیش‌رو ضمائمی هم دارد که به این‌ترتیب‌اند: عملیات خیبر مبدا تحول در جنگ، ابعاد مختلف عملیات خیبر از منظر دکتر حسین اردستانی، عملیات آبی-خاکی خیبر مبدا تحول در روند جنگ، راهبرد عملیاتی عراق پس از فتح خرمشهر، تغییر زمین راهبرد جدید عملیاتی ایران در جنگ، جبهه جنوب منطقه تعیین‌کننده سرنوشت جنگ، فرصت‌ها و محدودیت‌های اجرای عملیات در هور، تشکیل قرارگاه نصرت و اجرای شناسایی‌های گسترده و پیچیده، تاثیر عملیات خیبر بر عملیات‌های بعدی ایران، اصل غافلگیری اولویت در عملیات خیبر، خیبر یک عملیات تاسیسی ابداعی و موفق.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

حسین اردستانی: نیروهای ارتش می‌بایست تا چه زمانی می‌آمدند؟

غلام‌علی رشید: اینها تا ۲۲ بهمن، ۲۵ بهمن می‌بایست می‌آمدند. از قول حسنی سعدی می‌گویم، می‌گفتند ما غافلگیر شدیم و این‌مدت زمان را کم می‌دانیم. می‌بایست مثلا اسفند را به ما مهلت می‌دادند تا در فروردین عمل کنیم و بتوانیم نیروهایمان را بیاوریم. من پیش خودم گفتم پس اینها در آذر، دی و بهمن چه‌کار می‌کردند؟ اما به نتیجه نمی‌رسیدم. این دوتا [سپاه و ارتش] در زمینه پای کار آوردن نیروها، توجیه نیروها، طرح‌ریزی، تهیه وسایل ترابری می‌بایست متناسب با هم پای کار می‌آمدند. تازه سپاه به ارتش کمک کرد؛ مثلا به ارتش اتوبوس و تریلی داد که بتواند این‌مشکلات را سریع‌تر حل کند اما ما با مقدورات و امکاناتی که داشتیم طبق زمان‌بندی‌ای که داده شده بود ۲۵ بهمن به بعد، بله ۲۵، ۲۶ و ۲۷ بهمن پای کار آمدیم. تصور کن قایق‌ها را چطور می‌بایست می‌آوردیم؟ قایق‌هایی که در شمال ساخته شده بود را ابتدا با قطار به ماهشهر آوردیم. هرکس می‌دید تصور می‌کرد این قایق‌ها برای استفاده در خلیج‌فارس و دریاست.

این‌کتاب با ۲۳۷ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۲۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 5534064 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس عملیات خیبر غلامعلی رشید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارتش جمهوری اسلامی ایران دفاع مقدس جنگ تحمیلی دفاع مقدس شهید همت محمدابراهیم همت لشکر 27 حضرت رسول ص کتاب و کتابخوانی معرفی کتاب ترجمه بنیاد ملی بازی های رایانه ای تازه های نشر دفاع مقدس موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران کونیکو یامامورا انقلاب اسلامی ایران نهاد کتابخانه های عمومی کشور انتشارات ققنوس تجدید چاپ انتشارات راه یار یوسفعلی میرشکاک حسین اردستانی عملیات خیبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۳۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم تشییع جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد برگزار شد

 

 

 


 به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مراسم تشییع پیکر مطهر جانباز سرافراز دفاع مقدس، سردار ایافت امروز صبح از مهدیه مشهد به سمت حرم مطهر رضوی برگزار شد و پس از طواف در حرم مطهر امام رضا(ع) در بهشت رضای مشهد به خاک سپرده شد.

همچنین با همکاری قرارگاه منطقه‌ای ثامن الائمه نیروی زمینی سپاه، مراسم وداع با پیکر پاک سردار سرتیپ دوم پاسدار «سید مجید ایافت» از یادگاران دوران دفاع مقدس، شب گذشته همزمان با نماز مغرب و عشا در مجتمع فرهنگی آیه ها برگزار شد.

سردار ایافت در دوران دفاع مقدس از هم‌رزمان سردار سرلشکر شهید محمود کاوه بود و معاونت اطلاعات و عملیات لشکر ویژه شهدا را بر عهده داشت؛ سردار مجید ایافت معاون شهید محمود کاوه و از فرماندهان عملیات مرصاد و یکی از قهرمانان جبهه مقاومت و همرزم سردار شهید قاسم سلیمانی بود.

وی پس از دوران دفاع مقدس نیز مسئولیت‌های متعددی را در مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عهده‌دار بود که از آن جمله می‌توان به جانشینی فرماندهی لشکر ویژه شهدا، فرماندهی قرارگاه عاشورا، جانشینی فرماندهی قرارگاه ثامن‌الائمه نیروی زمینی سپاه و مسئولیت دبیرخانه کنگره بزرگداشت سرداران شهید و 23 هزار شهید خراسان اشاره کرد.

مسئول اطلاعات عملیات لشکر ویژه شهداء، جانشین لشکر ویژه شهداء، جانشین تیپ یک ویژه شهداء، فرمانده تیپ جوادالائمه بجنورد و جانشین قرارگاه منطقه ثامن‌الائمه از جمله خدماتی است که این شهید والامقام در کارنامه خدمتی خود داشت.

دیگر خبرها

  • سند آمایش و نقشه راه معادن مازندران تدوین شود
  • عملیات وعده صادق پاسخی به جبهه باطل است
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • برپایی یادواره شهید شاخص شهرستان کوار
  • سرلشکر رشید: رژیم صهیونیستی جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد
  • تشییع و خاکسپاری جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد برگزار شد
  • وداع باشکوه دزفولی‌ها با پیکر شهید غلامعلی عشیری لیوسی
  • رشید:۲۴۰جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل در وعده صادق کمک کرد