Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@14:08:58 GMT

طلائيه ميزبان زائران آبيکي در نوروز

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۹۹۸۴۲

طلائيه ميزبان زائران آبيکي در نوروز

خبرگزاري آريا- طلائيه يکي از محورهاي مهم عمليات‌هاي خيبر ، بدر و کليد حفظ جزايرمجنون در طول جنگ بود که در برنامه بازديد نوروزي راهيان نور شهرستان آبيک قرار گرفت. 
به گزارش خبرنگار آريا، منطقه عملياتي طلائيه نيز حس عجيبي داشت ، فضايي معنوي و مسيري که جاي شهادت رزمندگان ما بود و گنبدي طلايي که ياد کربلايت مي اندازد ، ياد امام شهدا در کنار شهدا ، مسيري که برخي از زائران کفش هاي خود را از پا درآورده و با پاي برهنه از آن مي گذشتند و وقايع آن را از زبان راويان مي شنيدند و اشک مي ريختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود اداوات جنگي و آثار بجا مانده از آن عمليات و دوران اين حس بودن در عمليات را بيشتر زنده مي کرد و در داخل بناي يادمان مزار شهداي گمنامي که چون خورشيدي در اين منطقه مي درخشند حائز اهميت بود و با زيارت آنان و تجديد ميثاق با آرمانهايشان دلهاي عاشقان جلا پيدا مي کرد.


طلائيه در واقع يکي از محورهاي مهم عمليات‌هاي خيبر ، بدر و کليد حفظ جزايرمجنون در طول جنگ بود چراکه تصرف طلائيه به معني تثبيت پيش‌روي ايران در هور بود.
يکي از محورهاي اصلي حمله عراق در روزهاي اول جنگ تحميلي محور نشوه، طلائيه، کوشک و اهواز بود و در 31 شهريور 1359به دست نيروهاي اين كشور اشغال شد  و توانست خود را تا 20 کيلومتري اهواز برساند.در عمليات خيبر نبرد سنگيني در اين محور توسط فرمانده عمليات ابراهيم همت به وقوع پيوست و مواضع عراق در طلائيه فروريخت، اما حجم شديد آتش و فشار و ضد حمله عراق در آن منطقه و عدم مکان مناسب براي استقرار نيروها، از طلائيه عقب نشيني کردند. همچنين در عمليات بيت‌المقدس نيز، عراق تا طلائيه عقب نشيني کرد.عراق مجهزترين و بيشترين موانع و استحکامات خود را شامل انواع دژ ميادين مين ، تله‌هاي انفجاري ، سنگرهاي بتني و سيم‌هاي خاردار را در منطقه طلائيه ايجاد نمود و تصور نمي‌کرد که رزمندگان اسلام بتوانند از اين همه موانع و استحکامات عبور نمايند و خود را تا نزديک يد شرقي جزاير مجنون و پل نشوه برسانند.
طلائيه در واقع يکي از محورهاي مهم عمليات‌هاي خيبر، بدر و کليد حفظ جزاير مجنون در طول جنگ بود چراکه تصرف طلائيه به معني تثبيت پيش‌روي ايران در هور بود.در عمليات خيبر سربازان ايران بايد از اين منطقه به جزاير مجنون شمالي و جنوبي يورش مي‌بردند اين منطقه شاهد شهادت سرداراني همچون حميد باکري، ابراهيم همت و عباس کريمي و... بوده‌ است. پس از جنگ در اين مکان مقري جهت جستجوي بقاياي پيکرهاي سربازان ايراني داير شد و در مکاني که تعداد زيادي از پيکرها کشف شد، حسينيه‌اي بنا شد که عنوان حسينيه حضرت ابوالفضل (ع) بر تارک آن مي‌درخشد و در مرکز آن يک ضريح چوبي وجود دارد که 5 پيکر از اجساد ايراني در آن به خاک سپرده شده‌اند.


اما به گفته بسياري از ناظران و راويان در اين منطقه بيش از 800هزار گلوله فشنگي توسط دولت عراق ريخته شده بود که اين نشان از مهم بودن اين منطقه در جنگ ايران وعراق بوده است و به گفته مسولان ايران از اين منطقه حدود2000 نفر مفقود شده اند که جسد آنها هنوز پيدا نشده است.
قابل توجه است، بسياري از سنگرها و موانع عراق همچنان باقي مانده و کميته تفحص شهدا در اين منطقه فعال بوده و شهداي زيادي را يافته اند که با احداث يادمان و حسينيه شهداي گمنام محلي براي زيارت مردم شهيد پرور و جوانان عزيز شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شهادت ايثار آبيک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۹۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین

سردار سید مجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در جمع خبرنگاران گفت: در سفری که ما در راس هیئتی به عراق داشتیم برروی مجموعا بیش از ۵۰ محور از مسائل مشترک اربعین توافق کردیم و باید از دولت عراق تشکر کنیم. 

وی اظهار کرد: یک مسئله عبور آسان زائران از مرزهاست، چون در سنوات گذشته این مشکل بود، اما سال قبل شاهد تحول مثبتی بودیم و امسال طرح سجاد که تبادل برخط زائران از ایران به پلیس عراق صورت بگیرد و مرحله ثبت پلیس عراق حذف می‌شود که قرار شده در ایام غیراربعینی هم باشد.

 دبیر ستاد اربعین بیان کرد: عراق عمده خروجی مرز‌ها را به کنترل الکترونیک مجهز کرده که این امر سرعت انتقال زائران را افزایش می‌دهد و کنترل دستی حذف می‌شود.

میراحمدی گفت: بر سر اسناد رسمی پذیرش زائران توافق شد و مبنا این شد که همان مدارک سال گذشته استفاده شود و زائران ما با خیال راحت گذرنامه خود را تهیه کنند.

وی گفت: در خصوص زائران غیرایرانی توافقات خوبی شد. در مورد زائران پاکستانی دولت عراق ملاحظاتی داشت و قرار شد در سفری که وزیر کشور عراق به ایران دارد پیشنهاد خود را نسبت به زایران پاکستانی‌ها اعلام کند.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور بیان کرد: در مورد اتباعی که از مرز ما عبور می‌کنند طبق سند خادم اقدام می‌شود همچنین پایانه‌های نذری عراق و گاراژ‌هایی که هست ساماندهی شود و اقدامات خوبی را عراق برای ساماندهی انجام داده است. 

میراحمدی اظهار کرد: مسئله دیگر ما بیشترین آمار فوتی‌هایمان است که مربوط به تصادفات جاده‌ای است و قرار شد کمیته مشترکی با عراق تشکیل شود و عراق جاده‌های عبور و مرور زائران را به دوربین کنترل سرعت مجهز کرده همچنین بر استفاده از کمربند‌های اتومبیل و استفاده از موبایل تاکید کرد، چون کنترل سرعت راننده‌های عراقی اقدام مهمی است که میزان تلفات را کاهش می‌دهد.

دبیر ستاد اربعین بیان کرد: در حوزه زمینی، ریلی، دریایی و هوایی توافق شد. از طریق دریا از شلمچه به بصره روزانه ۱۵۰۰ زائر را منتقل کنیم و می‌توانیم حمل و نقل زائران پاکستانی را از دریا دنبال کنیم همچنین در خصوص تخفیف به ایرلاین‌ها توافق شد.

وی گفت: توافق شد فرودگاه نجف ۲۴ ساعته شود. در مورد ورود خودر‌های شخصی توافق شد تا از اول صفر تا ۱۰ صفر وارد خاک عراق شوند که قرار است پاسخ دهند.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تصریح کرد: در زمینه‌های مختلفی که سفر اربعین را تسهیل کند مثل رایگان شدن اینترنت و رایگان شدن شمار‌های سه شماره‌ای و امکان پرواز هلی کوپتر‌ها و عبور و مرور آمبولانس‌های ایرانی و تسهیل انتقال موکب‌های عراقی توافق شد و موکب ایرانی از بیستم محرم تا ۱۵ سفر امکانات خود رامنتقل کنند. 

میراحمدی اظهار کرد: در جلسه امروز ستاد اربعین یکی از بحث‌های ما تغییر در جریان خدمت رسانی به زائران است. چون مواکب عراقی ار ۱۲ صفر به بعد فعال می‌شوند و خدماتی در عراق مطرح نمی‌شود و سال قبل یک میلیون و چهارصد هزار زائر ما قبل از ۱۲ صفر برگشتند.

دبیر ستاد اربعین تصریح کرد: قرار شد خدمات عزتمندانه به زائران بدهند، چون عزتمندی زائران ما هدف ماست و پنج اصل امنیت، سهولت، سلامت، عزت و معنویت را داریم که بر اساس اصل عزت زائران ما با عزتمندی بروند و برگردند و دولت عراق به این موضوع توجه دارد، اما زمانی که فعال نیستند وظیفه خود می‌دانیم این کار را انجام دهیم. 

وی ادامه داد: درخصوص خدمات درمانی با طرف عراقی توافق کردیم خدمات تا بازگشت زائران انجام شود.

میراحمدی بیان کرد: تنها موردی که با آن توافق نشده در مورد اتوبوس‌هاست و گفتند تمام ظرفیت حمل و نقل خود را برای انتقال زائران انجام می‌دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • حمله ایران به اسرائیل، ضربه همه اسلام به همه کفر بود
  • پیام بارز «نیچروان» از ایران برای جهان
  • پیام بارز «بارزانی» از ایران برای جهان
  • پیام بارز «نیچروان» از ایران برای جهان
  • خیبر خرم‌آباد در ورزشگاه " لر آرنا " میزبان حریفان خواهد بود
  • ورزشگاه تیم جدید لیگ برتر ایران ؛ لُر آره‌نا
  • تأکید بارزانی بر اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • جنایت زندان دوله‌تو + تصاویر | خود مشاهده کردم که آنان را جلوی کاروان‌های عروسی سر می‌بریدند...