Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده اسبق سپاه پاسداران گفت: ما در دوره جنگ دستگاه دیپلماسی کارآمدی برای صلح نداشتیم و به همین خاطر برخی موقعیت‌های صلح را از دست دادیم.

به گزارش ایسنا، سردار حسین علایی در نشست نقد و بررسی مستند «زیر صفر مرزی» که از سوی «انجمن اندیشه و قلم» و با همکاری معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد با اشاره به ویژگی منحصربه‌فرد دوره دفاع‌مقدس در زمینه مشارکت افراد، گفت: علی هاشمی فرمانده ای که در این مستند به او پرداخته می‌شود، زمان شهادت ۲۷ ساله بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمان جنگ فضایی به‌وجود آمده بود که هرکس توانمندی داشت، بدون توجه به سن، قومیت، نژاد و... فضا و بستر رشد برای وی فراهم بود تا بتواند خود و قابلیت‌هایش را نشان دهد. از این جهت، این مستند به‌واسطه مطرح‌کردن شخصیت شهید علی هاشمی قابل تقدیر است. اما این فیلم آن چیزی که ما از علی هاشمی دیده بودیم را نتوانست ارائه کند و نشان دهد. ابهامی که در این فیلم نشان داده می‌شود را من هرگز به خاطر ندارم. در واقع هیچ‌گاه در سطح فرماندهان سپاه، موضوع جاسوسی وی مطرح نبود.

وی افزود: کار بزرگ علی هاشمی، طراحی عملیات خیبر بود. عبور از هور اقدامی بود که برای ما قبل از عملیات خیبر دور از ذهن بود، اما با شناسایی هور توسط علی هاشمی این طرح آماده شد و خیبر، مقدمه عملیات والفجر ۸ شد.

علایی با اشاره به دستاوردهای عملیات خیبر گفت: ما در والفجر۸ باتوجه به تجربه خیبر توانستیم کار بزرگ عبور از اروند را ممکن کنیم. ارتش عراق یک‌سال آبادان را محاصره کرد. اما نتوانست از اروند عبور کند و خرمشهر را به آبادان متصل کند، اما ما عبور کردیم و دسترسی عراق به آب‌های آزاد را مسدود کردیم. البته در خیبر به اهداف خود نرسیدیم. اما این ناکامی پله پیروزی بزرگ والفجر ۸ شد.

وی ادامه داد: دفاع، مقدس است. اما جنگ مقدس نیست، همه اقدامات ما در جنگ نیز مقدس و درست نبوده است، اما باید بدانیم اگر این تلاش‌ها نبود ارتش بعثی عراق پیروز جنگ بود.

علایی در خصوص وضعیت امروز مناطق جنگی گفت: من از جمله افرادی بودم که مخالف عدم سکونت ساکنین مناطق مرزی در مرز بودم. از دیگر سو، مساله محیط زیست هم در زمان جنگ مورد توجه بود. ما در منطقه هور با رعایت مسایل محیط زیستی جنگیدیم و بیشترین خشک‌کردن هور توسط عراق انجام شد و صدام برای مبارزه با معارضین و ما، هور را خشک کرد که منشا ریزگردهای فعلی شده است، در رابطه با دور کردن مردم از مرزها من با این ایده مخالف بودم و حضور مردم مرز را از تهدید به فرصت تبدیل می کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما در دوره جنگ دستگاه دیپلماسی کارآمدی برای صلح نداشتیم و به همین خاطر برخی موقعیت‌های صلح را از دست دادیم. همه جنگ‌ها برای صلح است و هیچ جنگی برای جنگ نیست. وزارت خارجه ما برای عملیات‌ها باید پیوست صلح می‌نوشت. اما همواره برای رسیدن به صلح نیاز به توافق هر دو طرف وجود دارد. بنابراین همه برای خاتمه جنگ می‌جنگیدیم، نه ادامه جنگ. من معتقدم ما در برخی مقاطع می‌توانستیم زودتر وارد فرایند صلح شویم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دفاع مقدس سردار علایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۰۷۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزشگاه تیم جدید لیگ برتر ایران ؛ لُر آره‌نا

تیم قدیمی خیبر خرم‌آباد با کسب 64 امتیاز در صدر جدول لیگ دسته اول فوتبال ایران ایستاده و چیزی تا مسجل شدن صعود این با سرمایه‌گذاری یک فرد متمول بنام عبدی باقی نمانده است. 

به گزارش تابناک ورزشی؛ یکی از نگرانی‌های خیبر، داشتن ورزشگاه مناسب میزبانی در لیگ برتر است و حالا تصاویری لز ورزشگاه فوتبال این شهر که پروژه ساخت آن چندین سال مسکوت مانده بود، منتشر شده است.

مالکان این ورزشگاه ، امروز با اعلام نام جدید این ورزشگاه موفق شدنو خبرسازی خوبی انجام دهند و تبلیغ خوبی برای خرم آباد بشود.

 فرایند ساخت این ورزشگاه کوچک که از حدود ۱۴ سال پیش آغاز شده است، به باشگاه خیبر واگذار شده و مسعود عبدی مالک این باشگاه، نام «لُر آره‌نا» را برای این ورزشگاه برگزیده است.

خیبر در پنج هفته باقیمانده لیگ یک به مصاف تیم‌های شهرداری آستارا، شاهین بندرعامری، استقلال ملاثانی، آریو اسلامشهر و شهر راز شیراز خواهد رفت که می‌شود شانس آنها برای صعود را بالای ۹۰ درصد دانست.

مالکان خیبر تلاش دارند که این ورزشگاه را به ابتدای فصل آتی برسانند و چمن آن را هم به سطح بین‌المللی ارتقا دهند. 

گفته می‌شود این استادیوم برای گرفتن مجوز میزبانی در لیگ برتر کاستی‌های زیادی دارد که شامل موارد سخت افزاری و نرم افزاری است و رساندن آن به لیگ بیست‌وچهارم کار آسان و کم خرجی نیست.

دیگر خبرها

  • بخشی از بدهی‌های بانکی شهرداری تهران با مولدسازی تسویه شد
  • تسویه ۲۰ همتی با بانک‌ها از طریق واریز و برداشت/ کارنامه موفق مدیریت شهری در اداره پایتخت
  • اعلام زمان آموزش کمک داوران ویدئویی در ایران
  • نیروی هوایی ارتش امروز از هر زمان دیگری آماده‌تر است
  • روزهای خاص لیگ یک از راه رسید
  • خیبر خرم‌آباد در ورزشگاه " لر آرنا " میزبان حریفان خواهد بود
  • ورزشگاه تیم جدید لیگ برتر ایران ؛ لُر آره‌نا
  • عبادی‌پور: جز از جانب مردم، حمایت دیگری نداشتیم
  • مظفری‌زاده: نتایج ما بهتر شده است ولی با خمس مشکلی نداشتیم
  • دشمن دنبال گرفتن چادر از بانوان است/سنجش کارآمدی هر نظام با امنیت