Web Analytics Made Easy - Statcounter


همایش «عملیات خیبر مظهر ابتکار و نوآوری؛ سرآغاز تحول» و مراسم رونمایی از کتاب «عملیات خیبر؛ تفکری نو در جنگ» در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.

به گزارش امتداد نیوز، همایش واکاوی «عملیات خیبر مظهر ابتکار و نوآوری؛ سرآغاز تحول» با موضوع ابتکار خلاقیت در طرح‌ریزی عملیات خیبر به‌عنوان اولین سلسله نشست راهبردی صبح امروز چهارشنبه ۹ اسفند با حضور سردار احمد غلامپور فرمانده وقت قرارگاه نصرت در عملیات خیبر، در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم از کتاب «عملیات خیبر؛ تفکری نو در جنگ» شامل مصاحبه‌های حسین اردستانی، تاریخ‌نگار و راوی جنگ ایران و عراق با سردار غلامعلی رشید درباره این عملیات رونمایی به عمل آمد. این کتاب در بر گیرنده ۳ بخش است؛ در بخش اول به بررسی عملیات خیبر پرداخته شده و در بخش دوم به عملیات در هور و غافلگیری دشمن پرداخته شده است. بخش سوم این کتاب نیز ۴۳ موضوع برگزیده و خواندنی از عملیات خیبر را شامل می شود.

سردار احمد غلامپور در این مراسم با اشاره به ایده و طرح اولیه این عملیات آبی خاکی گفت: منطقه هور در ابتدا برای ما بسیار ناشناخته بود. نیروهای اطلاعاتی عمدتاً متشکل از بچه‌های اهواز بودند که میانگین سنی‌شان بین ۱۸ تا ۲۴ سال بود. دو مجموعه دیگر هم شامل عرب‌زبان‌ها و بومیان منطقه بودند و مجموعه سوم نیز عراقی‌های فراری از این کشور و اهل منطقه هور بودند که قرارگاه سری نصرت را تشکیل دادند که در فاز نخست شناسایی منطقه هور را عهده‌دار شد. آقا محسن رضایی ابتدا با لباس مبدل برای سرکشی می‌رفت؛ نمی‌خواست ایده اولیه خیبر را طرح کند. بنده را به‌عنوان رابطه میان خود و علی هاشمی قرار داده بود. در آن مقطع فرمانده قرارگاه کربلا بودم و درخواست کردم برای توجیه رفت‌وآمدها علی هاشمی علاوه بر فرماندهی پدافندی قرارگاه هور، به‌عنوان معاون بنده در قرارگاه کربلا فعال شود.

وی افزود: با ورود به فاز نخست عملیات خیبر، عملاً فصل سرما آغاز شد و کار شناسایی در منطقه هور را با مشکل مواجه کرد چون با شناسایی‌های مرسوم که از خط خودی تا دشمن حرکت می‌کردم، متفاوت بود و حتی تا چندین روز در سرمای استخوان سوز خوزستان با شرایط سخت در بَلَم‌ها انجام می‌گرفت. کار به گونه‌ای سخت بود که وقتی بچه‌ها که از شناسایی بازمی‌گشتند موقع تعویض لباس غواصی، به‌دلیل اینکه چند روز در آب مانده بودند، پوست تنشان با لباس کنده می‌شد. این بچه‌ها ایده غیرممکن عملیات در هور را محقق کردند. این جوانان در عمق خاک عراق مأموریت‌های فوق سری انجام می‌دادند و حتی قرنطینه نمی‌شدند. این ویژگی‌ها در هیچ نیرویی پیدا نمی‌شد. این بچه‌ها فقط توجیه بودند که عملیات نباید لو برود و تعهدی خدایی داشتند که جزئیات کار را بیان نکنند.

فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس در ادامه سخنان خود گفت: آموزش غواصی به نیروها از مشکلات ما بود و باید بچه را پشت سدها در آب بسیار سرد آموزش می دادند. بچه‌ها را پشت سدها در آب بسیار سرد آموزش می‌دادند. تأمین نیازمندی‌ها و قایق از دیگر مشکلات بود. همچنین با توجه به فاصله خودی تا دشمن، آتش پشتیبانی لازم را در اختیار نداشتیم که در بخشی خاص از عملیات در حد صفر بود و حتی یک گلوله توپ نمی‌توانست ما را پشتیبانی کند. چون عمق و فاصله ما تا دشمن زیاد بود. جزایر را گرفته بودیم ولی عرصه بسیار بر ما تنگ شده بود. امروز با قاطعیت می‌گویم خیبر یکی از بهترین و کامل‌ترین طرح‌ریزی‌ها در جغرافیای جنگ است؛ چراکه هر آنچه در خیبر اتفاق افتاد و در ظاهر عدم الفتح بود، ناشی از ضعف خودمان بوده؛ نه قدرت دشمن! در طرح‌ریزی عملیات خیبر انتظار داریم حداقل ۵۰۰ هلی‌کوپتر ارتش از سوی نظام در اختیار این عملیات قرار گیرد. اما مقدورات و انتظارات پشتیبانی را در اختیار نداشتیم.

سردار غلامپور در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما با دو نگاه درباره جنگ مواجه هستیم که یکی دیدگاه حضرت امام(ره) است که اصرار دارند جنگ نه‌تنها تا سقوط صدام ادامه می‌یابد بلکه بسیار فراتر از نگاه جغرافیای عراق و ایران است. نگاه دوم متعلق به متولیان نظام بود که اصرار داشتند از پس عراق و حامیان آن برنمی‌آییم و انتخاب آن چیزی جز خسران برای ما نیست. امروز هم عده‌ای معتقدند زور ما به ‌طرف مقابل نمی‌رسد؛ با اینکه اعلام می‌دارند باید مذاکره کنیم و حق خود را بگیریم. این تفکر در زمان جنگ هم وجود داشت و زمانی که مرحوم آیت‌الله‌هاشمی، مدیریت جنگ را بر عهده می‌گیرد، تفکر سیاسی بر تفکر نظامی غلبه پیدا می‌کند. قبل از آن، فرایند تصمیم‌گیری برای جنگ بر عهده محسن رضایی و شهید صیاد بود و بلاواسطه به امام(ره) متصل و امام(ره) از پیشرفت جنگ راضی بودند.

وی در ادامه گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که ما در توازن با عراق جلو می‌انداخت، حفاظت و غافلگیری بود. خیبر نوعی حفاظت و غافلگیری داشت که بخشی از آن به خود ما مربوط می‌شد و امکان نفوذ در مجموعه خودی و نیز عدم اطلاع از حفاظت و غافلگیری وجود داشت اما خوشبختانه در عملیات خیبر، هیچ‌یک از بخش‌ها لو نرفت و این از جانب نیروهای خودی به‌خوبی مدیریت شد.

فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس با اشاره به جغرافیای منطقه و عدم حضور فعال دشمن گفت: دفاع مقدس مجموعه‌ای موفقیت‌آمیز بوده است که سربلند از آن خارج شده‌ایم. اما گاه به‌صورت نقطه‌ای درباره برخی عملیات‌ها اظهارنظر می‌کنیم. بنابراین در مورد خیبر می‌توان نسبت به تحلیل ساختاری بحث کرد یا نسبت به پشتیبانی یا توجیه فرماندهان، یا خود منطقه و تداوم عملیات قضاوت کرد.

سردار غلامپور در پایان سخنانش به دستاوردهای عملیات خیبر اشاره کرد و گفت: اولین دستاورد خیبر این بود که بعد از ۲۲ ماه اراده خود را بر دشمن غلبه دهیم. مهم‌ترین هدف جنگ نیز تحمیل اراده به طرف مقابل است که خیبر این مهم را تحقق بخشید. در خیبر، حداکثر ۳۰ درصد اهداف فیزیکی را محقق کردیم ولی این ۳۰ درصد ارزش داشت. ما در عملیات‌های بزرگی با عراق مواجه و شکست‌های زیادی تحمیل کردیم. اما چرا عراق بعد از این پیروزی‌های بزرگ و موفقیت‌آمیز حتی یک گلوله شیمیایی به سمت ما شلیک نکرد. حالا باید پرسید چرا در خیبر تا آن حد سلاح شیمیایی روی سر ما ریخت و اصرار داشت این جزایری که به‌ظاهر ارزشی نداشتند، را باز پس گیرد و حجم بالایی از بمباران را روی سر ما ریخت؟ زمانی‌که نفس ما به شماره افتاد و همه فرماندهان در خط مقدم از جمله شهید همت و باکری و احمد کاظمی و شهید زین‌الدین همگی در کنار بچه‌ها می‌جنگیدیم و پیام امام(ره) آمد که فرمودند؛ حفظ جزایر به اندازه حفظ نظام ارزش دارد و باید در جزایر بمانید، تحولی در ما ایجاد کرد و وقتی به گوش رزمنده‌ها رسید چنان غوغایی برپا کردند که عراق را منصرف کرد.

true برچسب ها : دفاع مقدس (جنگ تحمیلی) رونمایی کتاب مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۵۳۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان

اولین جشنواره ایران دانا با هدف ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و وزارت دادگستری برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، چهل و دومین نشست شورای سیاست‌گذاری ملی مالکیت فکری به ریاست امین حسین رحیمی وزیر دادگستری و با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو شورای ملی سیاست‌گذاری مالکیت فکری برگزار و جزئیات فرآیند برگزاری اولین جشنواره اقتصاد دانش‌بنیان و نوآور «ایران دانا» که با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و وزارت دادگستری برگزار می‌شود مورد بررسی قرار گرفت.

امین حسین رحیمی وزیر دادگستری در این نشست ضمن تشکر از اعضای شورای سیاست‌گذاری ملی مالکیت فکری در خصوص حمایت از این جشنواره و نقش‌آفرینی مؤثر در آن، اظهار داشت: علاوه بر حفظ شفافیت و دقت در فرایند داوری و انتخاب برگزیدگان، محتوا و اثرگذاری و خروجی جشنواره ملی ایران دانا نیز باید در مرکز توجه قرار گیرد.

آزمندیان مدیرکل حمایت از مالکیت صنعتی وزارت دادگستری نیز در این نشست و در سخنانی اظهار داشت: مخاطبان جشنواره ملی ایران دانا به دو دسته شرکت‌های دانش‌بنیان شامل ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در مقیاس‌های مختلف و اجزای زیست‌بوم فناوری و نوآوری شامل پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر و... تقسیم می‌شوند.

وی با تأکید بر حفاظت از اسرار تجاری شرکت‌ها و اطلاعات خصوصی آنها در طول فرایند برگزاری این جشنواره، افزود: یکی از مهم‌ترین اهداف برگزاری جشنواره فراهم آمدن فرصتی برای تمام بازیگران فعال در حوزه علم، فناوری و نوآوری در کشور برای ارایه دستاوردهای خود از تجاری‌سازی و بهره‌مندی از مالکیت فکری است.

ملکی‌فرمعاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز با اشاره به اینکه بعد از تصویب قانون دانش‌بنیان حرکت جدیدی در دولت شکل گرفته و امروز حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند، گفت: دولت در تلاش است سهم اقتصاد دانش‌بنیان از اقتصاد کل کشور به ۷ درصد برسد، بر این اساس استفاده از همه ظرفیت‌ها برای ترویج گفتمان اقتصاد دانش‌بنیان ضروری است.

موسوی، دبیر اجرایی جشنواره نیز در این نشست با بیان اینکه این جشنواره در دو بخش شرکتی و اجزای اکوسیستم اجرا خواهد شد، افزود: در این جشنواره شرکت‌ها از منظر سازوکار نوآوری، مالکیت فکری، صادرات و اثرگذاری اجتماعی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

جشنواره ایران دانا در نیمه اول تیر ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به سامانه اینترنتی جشنواره مراجعه کنند.

هدف از برگزاری این جشنواره که با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو شورای سیاست‌گذاری ملی مالکیت فکری برگزار خواهد شد، ارتقای فرهنگ مالکیت فکری در زیست‌بوم نوآوری کشور با تمرکز بر شرکت‌های دانش‌بنیان است.

در این جشنواره که با فراخوان از ده‌هزار شرکت دانش‌بنیان و سایر بازیگران اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور برگزار می‌شود، دو جایزه نوآوری و مالکیت فکری برای بررسی و نشر داستان‌ها و الگوهای موفق شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی از تجاری‌سازی دارایی‌های فکری و بهره‌مندی از امتیازات مالکیت فکری در عرصه ملی و بین‌المللی به برگزیدگان اهدا خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع آمریکا: همچنان مخالف هرگونه عملیات نظامی گسترده در رفح هستیم
  • ادعای وزیر دفاع آمریکا: ایران همچنان یک تهدید برای کل منطقه خاورمیانه است
  • نخستین همایش هوش مصنوعی در برخوار برگزار شد
  • رونمایی از ۲۰ محصول جدید فناورانه در اینوتکس ۲۰۲۴
  • ترکیب دل‌انگیزی از ایران و عراق و افغانستان
  • برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان
  • دومین همایش ملی تجویز و مصرف منطقی دارو برگزار می‌شود
  • سفر بارزانی به تهران، یک تحول مهم
  • از اینوتکس ۲۰۲۴ بیشتر بدانید
  • همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است